Tonny Media en Podimo kondigen strategische samenwerking aan

28 februari – Tonny Media gaat exclusieve podcasts maken voor Podimo, een nieuwe abonnementsdienst voor podcast. De podcasts zullen worden gepresenteerd door bekende namen uit de werelden van televisie, journalistiek en YouTube. Daarnaast zal een van Tonny Media’s populairste podcasts verhuizen naar Podimo om daar exclusief beschikbaar te komen, en zullen er spin-offs verschijnen van bekende podcasts van Tonny Media.

Podimo is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste betaalde podcastplatform van Europa, met een grote collectie reclamevrije podcasts en audioboeken die nergens anders beschikbaar zijn. Consumenten in Denemarken, Spanje, Noorwegen en in Latijns Amerika gebruiken de service al. Podimo lanceert 29 maart in Nederland.

Tonny Media produceert op dit moment een aantal populaire Nederlandse podcasts, zoals De Zelfspodcast (Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema), Geuze & Gorgels (Monica Geuze en Kaj Gorgels), en Marc-Marie & Aaf Vinden Iets (Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius).

Sander Schimmelpenninck (mede-oprichter Tonny Media): “Podimo is een interessante toevoeging aan het Nederlandse podcastlandschap, en we zijn verheugd onderdeel te zijn van dit volgende hoofdstuk in de Nederlandse podcastgeschiedenis. Met de Zelfspodcast en Tonny Media waren we de eersten in ons land die begonnen met betaalde abonnementen. Samenwerken met nieuwe abonnementsplatformen zoals Podimo is een logische volgende stap voor ons, waardoor we op de troepen vooruit blijven lopen”.

Morten Strunge, CEO van Podimo: “Sander, Jaap en Titus hebben een van de interessantste podcastuitgeverijen van Nederland gebouwd. Met hun focus op bekende namen en zeer vermakelijke content, hebben ze veel Nederlanders kennis laten maken met het fenomeen podcasten. We vinden het fantastisch om Tonny Media podcasts exclusief op Podimo te kunnen aanbieden”.

De presentatoren van Tonny Media’s nieuwe shows zullen de komende weken bekend gemaakt worden, net als welke show exclusief naar Podimo verhuist.

Over Podimo:
Het Deense bedrijf is een reclamevrij, premium audioabonnement op een grote collectie exclusieve podcasts en audioboeken. Naast exclusieve audio kun je ook al je favoriete podcasts luisteren via de Podimo app. Door simpelweg te luisteren via Podimo steun je je favoriete podcastmakers, doordat zij automatisch meedelen in gegeneerde omzet. Op dit moment vind je in de app meer dan 349 originele producties en 668 exclusieve producties die samen met partners gemaakt zijn. Het Deense bedrijf heeft meer dan 125 medewerkers in kantoren in Kopenhagen, Berlijn, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Mexico City, Oslo en Vilnius.

Meer over Podimo, klik hier