Tonny tv

Wie is John de Mol? Wij als nieuwe media staan in de startblokken om de oude media een broodnodige opfrisbeurt te geven. Gewapend met doeken en spons stoft Tonny het medium TV af, en we poetsen door tot het weer glimt. Dat doen we met het bekende Tonny-sausje als schoonmaakmiddel: vernieuwend, met lef, wars van droge conventies.

Binnenkort delen we meer informatie over de lancering van onze TV ambities, en wat het publiek zoal kan verwachten. We zijn uiteraard trots en enthousiast over deze nieuwe richting, en kunnen niet wachten om te laten zien waar we allemaal mee bezig zijn.

Kunnen we dan nog helemaal niets vertellen? Gelukkig wel: een tipje van de sluier door onze eigen Monica Geuze en Kaj Gorgels, die samen met Tonny een mooie Videolandproductie aan het maken zijn.

Geuze & Gorgels: Geen Controle

Monica Geuze en Kaj Gorgels hebben bomvolle agenda’s. Naast de succesvolle podcast die ze samen maken, hebben ze nog de ellende van eigen bedrijfjes, presentatieklussen, en natuurlijk het de hele dag met passanten op de foto gaan. Met zo’n druk schema moeten ze veel plannen, en kunnen ze weinig de teugels laten vieren. Terwijl ze dan op hun leukst zijn…

Daarom trekt het duo deze zomer Europa in. Een heuse roadtrip, maar het stuur is in handen van de kijker. Of luisteraar, beter gezegd, want het zijn de fans van de Geuze & Gorgels podcast die Monica en Kaj van opdrachten voorzien. En denk maar niet dat de twee met fluwelen handschoentjes worden behandeld. Nee, hun luisteraars zijn van de tough love: Monica en Kaj worden misselijk in een schommelschip, regisseren een akelige Duitse pornofilm, tatoeëren elkaar in Boedapest, en proeven tot kruipens toe wijn in Oostenrijk. Alles wordt aan de luisteraar, en dus aan het toeval overgelaten – Geuze & Gorgels: Geen Controle dus. Komt dat zien, 9 augustus op Videoland!

En alsof dat nog niet genoeg is, bespreken Monica en Kaj al hun avonturen na in de podcast, die gewoon mee in de bus gaat, onderweg door Europa. Toch nog een stukje nieuwe media in Tonny’s eerste uitstapje naar het oude medium, een multimedia-jongleeract die je alleen bij ons ziet.

Sander versus de Socials

Tonny gaat naar Hilversum! En wat zijn we trots: de VPRO, die statige NPO-gigant, heeft de handen ineen geslagen met ons, de jonge honden van de nieuwe media. Waarom? Omdat we veel van elkaar konden leren. Omdat de televisie toe was aan vers bloed. En omdat we een lieveling en schildmaagd delen: Sander Schimmelpenninck.

Waar de serie over gaat, vertellen we je later.