Artwork Marc-Marie en Aaf Vinden Iets

Synopsis

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius nemen werkelijk niks voor lief. Ze verwonderen zich als theatermakers en schrijvers over alledaagse zaken, waarvan de gewone man zich zelden afvraagt of hij er überhaupt een mening over heeft: van bakfiets tot airfryer en alles daartussen in. Waarom is de OV-chipkaart geel? Wat is het lelijkste strand van Nederland? En hoe zit het met de humor van Willem-Alexander? Tussendoor wordt er geroddeld en luisteraars uit de brandt (met ‘dt’) geholpen. Maar het draait uiteindelijk allemaal om hun eindoordeel: de recensie.

Beluister de trailer

Makers

Marc-Marie Huijbregts

Wat kan Marc-Marie Huijbregts eigenlijk niet? In eerste instantie is hij cabaretier, een tak van sport waarin hij het zelfs tot ouderjaarsconferencier heeft geschopt. Hij brak bij een nog groter publiek door als oppertafelheer bij De Wereld Draait Door, waar hij indruk maakte met zijn scherpe analyses van allerlei televisieprogramma’s. Daarnaast is Marc-Marie vooral Brabander, xylofonist en neef van tante Annie en Wil.

Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius is de schrijver van duizenden columns, met name voor De Volkskrant, en van een hoge stapel boeken. Daarnaast is ze de helft van een BN’er powerkoppel met Gijs Groenteman, en als dochter van Hugo en zus van Jelle behoort ze tot de absolute adel van de media.