Sander Schimmelpenninck en Maarten de Gruyter poseren tegen een blauwe achtergrond. Boven de tekst 'Hou Je Vastgoed'

Synopsis

In Hou Je Vastgoed nemen Sander Schimmelpenninck en Maarten de Gruyter tweewekelijks de wereld van het vastgoed door met telkens een nieuwe gast. Vastgoed is niet alleen een interessante belegging, maar ook beeldbepalend en de big divider tussen de rijken en de armen. Verwacht dus niet alleen vastgoedmannen, maar ook politici en architecten in de grootste vastgoedpodcast van Nederland!

Beluister aflevering 1

Makers

Sander Schimmelpenninck

Sander Cornelis graaf Schimmelpenninck is eigenlijk precies het tegenovergestelde van wat zijn naam suggereert: kort, plat en burgerlijk. Hij staat in eerste instantie bekend als Twitterterrorist, predikant economische zaken voor de linkse kerk, en als Ali-Express versie van Jort Kelder; minder bekend zijn Sanders werkzaamheden als journalist en Volkskrantcolumnist. Van zijn presentatieklus bij Op1 wordt hij nog wel eens zwetend wakker, wél heeft hij op de beeldbuis furore gemaakt met de documentaireserie Sander en de Kloof. 

Maarten de Gruyter poseert in een bruin jasje op een brug in Amsterdam

Maarten de Gruyter

Als projectontwikkelaar heeft Maarten de Gruyter de meeste kennis van de twee hosts van Hou Je Vastgoed. Dat maakte hem in 2018 Vastgoedman van het Jaar. Om toch dichter bij compagnon Sander te komen, stapte hij in de voetsporen van Sander als columnist van de Quote.