Synopsis

Elke uithoek, of nou ja elke subcultuur heeft zijn eigen taaltje. Waarom hoor je in de randstad overal de woorden oprecht, letterlijk en bizar? Wat is het verband tussen een Jack & Jones spijkerbroek en de manier waarop je gedag zegt? En zeg je croissant of croissantje? Eh croissantje. Wij Eva Hoeke en Frida Boeke gaan op zoek naar de mens achter de taal. We identificeren en ontmaskeren onszelf met de woorden, accenten en uitdrukkingen die we gebruiken. Dus geen taalpuristen. Absoluut niet. Maar wie zegt wat? En wat zegt dat? Je hoort het elke woensdag in Hoeke & Boeke met het hoogste woord.

Beluister de trailer

Makers

Frida Boeke

Wat is die stofwolk aan de horizon van het medialandschap? Het is aanstormend talent Frida Boeke. Aanstormen doet ze als columniste, al schrijfster van een eveneens aanstormend boek, en als podcastpresentatrice. Ze houdt zich bezig met de Hollandse mores op de werkvloer, en over taalgebruik in alle hoeken van de samenleving. De stofwolk wordt zo steeds iets groter.

Eva Hoeke

Eva Hoeke is één helft van het bekendste journalistenechtpaar van Nederland: Marcel van Roosmalen en, eh, Eva Hoeke dus. Na een carrière in de bladenwereld is ze nu een vrije vogel, en duikt ze overal op. Vanuit het veelbezongen Wormer schrijft ze wekelijks een berg columns voor onder meer Het Parool, Volkskrant Magazine en VARA Gids. Zo behoort ze, kunnen we gerust stellen, tot de column-elite van Nederland, en ook nog eens tot de koninklijke columnfamilie.