Artwork: Ivo Niehe kijkt denkend in de camera

Synopsis

Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken: pensioen. Wat te doen als je opeens veel vrije tijd hebt? Hoe ga je daarmee om? Ben je in staat iets totaal nieuws te beginnen of is de plotseling lege agenda een groot probleem?

In Je Derde Leven praat Ivo Niehe met bekende en onbekende Nederlanders over wat de kansen, maar ook valkuilen zijn voor de laatste 10, 20 soms 30 jaar van je leven. Sommigen vinden nieuwe uitdagingen, maar feit is dat voor de overgrote meerderheid van wie uitgewerkt is, de tijd na pensionering als onverwacht ingewikkeld wordt ervaren. En dan blijkt de afterparty van het leven vaak zo veel minder aantrekkelijk dan over het algemeen gedacht.

Beluister de trailer

Makers

Foto van Ivo Niehe in groen pak

Ivo Niehe

Ivo Niehe is televisiepresentator, producent en programmamaker. Meer dan veertig jaar lang maakte hij de TV Show waar hij regelmatig over de vloer kwam bij wereldsterren voor een interview, van Oprah Winfrey tot David Bowie en van George Clooney tot de Dalai Lama. Hij ontving hiervoor in 2020 de Televizier Oeuvre-ring, die sinds 1964 pas drie keer eerder was uitgereikt.