Synopsis

Wiwa en Freddy droppen elke aflevering kwartjes in een jukebox. In ruil voor nummers, waar ze wat over willen vertellen. En het derde kwartje? Dat is voor de luisteraar, die bepaalt welk nummer de heren tot slot zullen bespreken.

Beluister de trailer

Makers

Freddy Tratlehner

Freddy Tratlehner, aka Vjèze Fur, is de vocale honing op het brood van De Jeugd van Tegenwoordig. Er schijnt iets van Zwitserland in zijn bloed te zitten, maar we horen toch vooral Amsterdam. De Hollandse Whitney Houston schreef en zingt de scherpste hooks van de ‘s lands beste band in Sterrenstof, en croont de gevoeligste gevoeligheden in Barkie. Zuurgevooisd maar boterzacht, niet alleen als zanger, maar ook als Insta-kok en op televisie: hij is de (nasale) Sinatra van onze tijd.

Olivier Mitshell Locadia

“Mijn slechtste werk is nog steeds beter dan alles van iedereen, ooit gemaakt.” Aldus de allerbeste rapper van de wereld, ooit. Volgens hemzelf dan. En eigenlijk heeft ‘ie wel gelijk. Olivier Mitshell Locadia, beter bekend als Willie Wartaal of Wiwa, is de hip voor de hop bij de Jeugd: hij droeg al een heuptasje toen zelfs Amsterdammers dat te cool vonden voor zichzelf. De bekendste Curaçaoënaar sinds Barry Hay komt nou eenmaal het allerhardst. Voor de andere rappers heeft hij een heldere boodschap: “ik kauw jullie. Hoor je me? Ik kauw jullie!”