Sander en Jaap zitten in een zwart-wit foto aan een picknick tafel

Synopsis

Jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger) en Sander Schimmelpenninck (columnist) denken van alles wat te weten en laten zich niet snel iets vertellen. Toch blijkt uit de reguliere Zelfspodcast-afleveringen dat hun kennis en kunde niet oneindig is. En daarom steken ze hun licht wekelijks ergens anders op. In de Zelfspodcast Extra gaan Sander en Jaap in gesprek met iemand die écht ergens verstand van heeft.

Beluister op Podimo

Makers

Foto van Jaap Reesema op witte achtergrond

Jaap Siewertsz van Reesema

Jaap Siewertz a.k.a. Reesema a.k.a. Jake Reese, of misschien beter (on)bekend als de echtgenoot van Kim Kötter, verzorgt de link tussen De Zelfspodcast en de gewone, SBS-kijkende volksbuurten. Na een stormachtig begin bij de Hermes House Band (die band met die hits, hoewel dat curieus genoeg stopte toen ze Jaap aannamen) en twintig volle stempelkaarten bij de FEBO, beleefde hij in 2010 een groot hoogtepunt: hij won de X-Factor, hetgeen zonder de podcast ook gelijk zijn laatste wapenfeit was geweest. Inmiddels heeft de Twentse Volendammer zijn draai echter volledig gevonden als hitmachine op volle toeren, als bijrol in de grote Köttershow, en natuurlijk als toef mayonaise op ons aller Zelfspodcast.

Sander Schimmelpenninck

Sander Cornelis graaf Schimmelpenninck is eigenlijk precies het tegenovergestelde van wat zijn naam suggereert: kort, plat en burgerlijk. Hij staat in eerste instantie bekend als Twitterterrorist, predikant economische zaken voor de linkse kerk, en als Ali-Express versie van Jort Kelder; minder bekend zijn Sanders werkzaamheden als journalist en Volkskrantcolumnist. Van zijn presentatieklus bij Op1 wordt hij nog wel eens zwetend wakker, wél heeft hij op de beeldbuis furore gemaakt met de documentaireserie Sander en de Kloof. In de Zelfspodcast vervult Sander officieel de rol van kritisch intellectueel, hetgeen in de praktijk neerkomt op het presenteren van snøpskes onder begeleiding van dierlijke geluiden.