De Derde Helft

De Derde Helft is een wekelijkse voetbalpodcast met sterke analyses en slappe humor. Gijs, Tim en Snijboon behandelen in 45 minuten op eigen wijze de Eredivisie: met snelle rubriekjes, slechte grappen en krankzinnige feiten maken ze je warm voor de romantiek van de vaderlandse voetbalcompetitie.

artwork de derde helft

De Derde Helft in twee minuten

Makers

tim

Tim Niehe

Sinds 1992 grammarnazi en bang om kaal te worden. Tim is erg gesteld op taal, schrijven is dan ook één van zijn passies. De zelfbenoemde voetbalautoriteit heeft dan ook al een boek op zijn naam staan, waarvoor hij elf spelers portretteerde die slechts één keer in Oranje speelden. ‘Het waren 18 onvergetelijke minuten.’ Er zijn nog exemplaren verkrijgbaar!
In De Derde Helft is Tim voornamelijk irritant. Met zijn langdradige verhalen en nutteloze feitjes, weet hij veel luisteraars te verliezen. Met een masterdiploma in de media bewaakt hij de journalistieke normen en waarden, die door zijn kompanen vakkundig worden genegeerd.

Tenslotte klust Tim parttime bij als ziener bij Astro TV. Zowel tijdens het WK als tijdens de Eredivisie heeft hij achtuurjournaal gehaald met zijn bizarre correcte voorspellingen.

koen

Snijboon

Snijboon: staat bekend als voetbalencyclopedie vol nutteloze feitjes. Hij wordt geroemd om zijn fluwelen radiostem (en bekritiseerd om zijn kop voor de radio). 
Hij is verliefd op de romantiek van voetbal. Rood omcirkeld op zijn kalender zijn onder andere de Africa Cup of Nations en de jaarlijkse release van de nieuwe Football Manager. Hoe exotischer het toernooi of de spelers, des te meer geniet Snijboon.

Echt warm loopt hij voor onze eigen Eredivisie. De competitie waar talent volop de ruimte krijgt en waar komische momenten meer voorkomen dan mooie doelpunten.

Snijboon heeft een zwak voor technische excentriekelingen die op hun manier kleur geven aan de competitie (denk Gerald Sibon, Theo Janssen en Ricky van den Bergh) en creatieve scouting (de categorie Sammy Kuffour, Stefan Babovic en Ayodele Adeleye).

gijss

Gijs Niehe

Welgeteld 12 maanden voor Tim kwam Gijs uit dezelfde baarmoeder. Dit is dan ook meteen het enige wat hij deelt met zijn jongere familielid. Gijs voetbalt als enige van dit viertal nog op een redelijk acceptabel niveau. Hij lijkt hier echt niets meer dan de slappe kleedkamerhumor van te hebben opgestoken, want bijna elke uitzending is het weer raak. Tussen de schuine grappen door hoort men soms een nuttig tactisch inzicht, maar deze wordt dan meteen overstemd door een langdradig verhaal van zijn broertje. Buiten slappe grappen en regelmatig trainen bestaat zijn dagelijkse bestaan vooral uit het spekken van zijn pensioen: bij Nike als digitale marketeer.

Hier te vinden

spotify logo
logo instagram
yt logo